Bedrijfhistorie

Het allereerste begin . . . en verder naar nu

0-deWildt1Het is 1935 als J.A. de Wildt zich laat inschrijven bij de Kamer van koophandel als eenmanszaak. De werkzaamheden waren uiteenlopend met als hoofdzaak verkoop van butagaslampen aan particulieren. Voor de zakelijke klanten verkocht hij oliebranders aan schilder- en loodgieterbedrijven. Al snel was ‘de Wildt’ een begrip in Dieren. Ook buiten Dieren raakte hij bekend door de schippers die aanlegden aan de Dierense IJssel en hun weg vonden naar de Lagestraat waar de Wildt was gevestigd.

0-deWildtDe werkzaamheden werden uitgebreid met het aanleggen van leidingen en reparaties op schepen, kortom het pand aan de Lagestraat werd te klein. Het nieuwe bedrijf werd gevestigd in een pand aan de Hogestraat en met de opkomst van het aardgas, groeide het bedrijf uit tot een befaamd gasverwarming bedrijf. In dit pand liet mevrouw de Wildt ook van zich spreken door een echte dorpswinkel te runnen in huishoudelijke artikelen, waar menig inwoner van Dieren zijn weg vond. Toen de twee zonen van dit echtpaar het bedrijf binnenstapten, groeide het bedrijf uit tot één van de bekendste uit de regio. De beide heren de Wildt namen in 1975 het bedrijf volledig over, dit tot volle tevredenheid van hun ouders. Het bedrijf bleef groeien en moest meer werknemers aannemen om de werkzaamheden op installatie gebied te kunnen uitvoeren. In 1988 kwam meneer Smeijer het bedrijf versterken als hulpmonteur. De familie de Wildt zag al snel dat deze man meer in zijn mars had en onder de hoede van meneer de Wildt werd hij omgevormd van elektricien tot installateur en mocht daarvoor veel cursussen volgen.

0-deWildt2In 1997 was het pand in de Hogestraat alweer te klein voor het bedrijf en werd een nieuw pand gebouwd aan de Rinaldostraat. In 1999 werd meneer Smeijer als bedrijfsleider aangesteld en nam veel taken van meneer de Wildt over. Hij zette zelfstandig een grote serviceafdeling op in gasverwarming apparatuur wat een succes werd. De heren de Wildt en Smeijer werkten in goede harmonie samen, waardoor het bedrijf bleef groeien. Niet alleen werden nieuwe technieken gebruikt, de heer de Wildt vond dat het ook tijd werd voor een nieuw gezicht, en hij vond dat zijn bedrijfsleider daarvoor wel geschikt was.

0-logo-dewildtHet is meneer Smeijer die vanaf 1 januari 2003 de nieuwe eigenaar is van firma de Wildt, en het bedrijf onder een andere naam zal voortzetten. Die andere bedrijfsnaam is ‘Smeijer’. Al hoewel de naam van het bedrijf veranderd, zal dat niet het geval zijn met de befaamde service en vakmanschap. Het installatiebedrijf Smeijer is een jong en dynamisch team, groot in allerlei installatie- en service werk. Sinds 2005 zijn de werkzaamheden uitgebreid met klimaatbeheersing volgens STEK erkenning. Er wordt nog steeds enthousiast gewerkt, maar nu met een tiental medewerkers, het dubbele van twee jaar geleden.

smeijer-logoOp 5 januari 2008 werd het vijfjarig bestaan van de firma Smeijer gevierd met een receptie in het pand aan de Rinaldostraat 1 te Dieren. Het magazijn werd omgetoverd tot een grote ontvangsthal waar de honderden gasten terecht konden met hun felicitaties. Het voltallige personeel was ook aanwezig en werden op hun beurt weer bedankt door meneer Smeijer met een etentje en een gezellige after-party. Hiermee werden de onderlinge banden nog eens aangehaald, voor een goede werksfeer in de volgende jaren.

0-rinaldostraatOp 1 januari 2010 koopt de firma Smeijer het pand aan de Rinaldostraat 1, en verandert in de loop van dat jaar het uiterlijk van het pand en het showroom gedeelte.

4-smeijer-showroom-pano